Prasada Griffioen. Praktijk voor Lichaam en BewustZijn

Prasada Griffioen

Boulimia Nervosa

Van lijden aan je verslaving naar genieten van je leven

 

EETVERSLAVINGStap voor stap op weg 
naar een oplossing die bij jou past

 

Met Zelfonderzoek, 
Mindfulness, Lichaamswerk
en Meditatie.

 

Neem je je elke keer weer voor om morgen te stoppen, het morgen anders te doen en toch . . . ga je gewoon weer door. Herkenbaar?

De sessies

 • helpen je vandaag je probleem onder ogen te zien en stap voor stap op weg te gaan naar een voor jou haalbare oplossing met een bij jou passend eetpatroon, gewicht en levenswijze.
 • helpen je van een relatie met je verslaving naar een relatie met het leven.
 • nodigen je uit nieuwsgierig te zijn naar wat je voelt, wat je wilt, wat je enthousiast maakt, met wie je om wilt gaan en welk leven je wilt leiden zonder je verslaving.

Uniek zijn

Leven zonder de hulp van dwangmatig eten is uitvinden wie jij bent, welke rol eten en je lichaamsgewicht voor jou vervullen, hoe jij je leven en relaties vorm wilt geven, waar je anders bent dan de ander en hoe je op jezelf kunt staan en jezelf de waardering kunt geven die je verdient.

Werkwijze

Samen brengen we in kaart welke functie eten voor jou heeft. Wanneer eet je, naar aanleiding waarvan, welke gevoelens en situaties ga je daarmee uit de weg? Erkenning van je gedrag helpt je de onderliggende gevoelens toe te laten en deze om te zetten in constructief gedrag.
Je leert steeds sneller je verlangens en grenzen herkennen en aan geven. Je leert vrede sluiten met gevoelens van leegte, alleen zijn, van angst, verdriet en kwaadheid. Je leert je kracht, plezier en kwaliteiten aan te wenden en daarbij je hang naar perfectie en je angst om te falen te overwinnen.

Lichaamsbewustzijn

Lichaamswerk helpt je je lichaam van binnenuit te ervaren i.p.v. het van buitenaf te beoordelen. Het brengt je in contact met je wens om te leven en de angsten die je daarvan weerhouden. Door je elke keer weer bewust te worden hoe je jezelf veroordeelt en buiten spel zet verliest dit patroon zijn kracht. Door je lichaam te gaan voelen ontdek je wat jij leuk vind en hoe jij wilt leven. Je hoeft niet langer tot morgen te wachten, je bent nu al goed zoals je bent.

Van een obsessie met eten en gewicht naar een relatie met het leven.

Je obsessies voor gewicht en uiterlijk veranderen stap voor stap in het plezier om contacten aan te gaan en je leven op jouw manier vorm te geven. De energie die je zo niet langer gebruikt om jezelf te veroordelen kun je nu inzetten voor contacten en activiteiten die je voeden en voldoening geven. Je bent de moeite waard.

Thema's

 • Motivatie en weerstand
 • Je onderliggende behoefte en gevoelens ontdekken
 • Alternatief gedrag ontwikkelen
 • Omgaan met leegte, angst, verdriet, eenzaamheid, kwaadheid, grenzen etc.
 • Het helen van emotionele pijn
 • De verleiding weerstaan
 • Lichaamsacceptatie 
 • Van zelfkritiek naar zelfwaardering
 • Je kwaliteiten en vreugde leven
 • Voldoening vinden in wat je doet
    

buddhaVoor jou

Als je last hebt van dwangmatig eten, wel of niet gecombineerd met lijnen, laxeren, overgeven of een negatief zelfbeeld.

Voor jou

Als je een gezond gewicht kunt handhaven, in staat bent zelfstandig te leven, maar steun zoekt bij het overwinnen van je verslaving.

Begeleiding

Professioneel en ervaringsdeskundig.

Naast mijn professionele ervaring als lichaamsgericht therapeute en bewustzijnstrainster werk ik ook vanuit mijn eigen verslavingservaring. Vanaf mijn 23e tot mijn 33e heb ik last gehad van Boulimia.
In mijn eigen ontwikkeling heb ik van mijn ‘’zwakte’ mijn ‘kracht’ kunnen maken door mij ook te scholen in de verslavingshulpverlening. Ik begeleide groepen voor eetverslaafde vrouwen, werkte in een centrum voor verslavingszorg en werk nu al meer dan 30 jaar mensen met verslavingsgedrag, psychische problemen en zingevingsvragen. Hierdoor bied ik je zowel een professionele aanpak als ervaringsdeskundigheid. Ik weet waar je het over hebt en ik ken stap voor stap de weg ‘van het lijden aan je verslaving naar genieten van je leven’. >

Ben jij toe aan jouw volgende stap, stap dan in . . . . en maak een afspraak